onsdag 7 november 2012

Kasta inte sten i glashus

Läser av en slump ett inlägg som är skrivet på tv 4 :s sida på facebook. I inlägget har en tjej skrivit om en kvinna som heter Katrin Zytomierska. Hon är tydligen en affärskvinna, har nåt lchf tjosan i Stockholm och en blogg givetvis.
I inlägget skriver ifrågasätter denna tjej varför tv 4 bjudit in och haft denna kvinna på "efter 10". För att göra det här mer förståeligt:
Katrin Zytomierska har i sin blogg kastat hård kritik mot träningsföretaget SATS på grund av deras reklamaffish där det står en vanlig kvinna i träningskläder.

Denna:


Nå. I sitt inlägg skriver Katrin (var ju tvungen gå in och läsa förståss) att det är skam att SATS har denna bild då hon har tränat i 13 år och "ser ut så där". Vidare ifrågasätter hon: " Vem fan i helvete vill identifiera sig med det här?" Ja. Kritiken är hård. Ni kan läsa inlägget klart här.

Den här tjejen då som skrev inlägget till tv 4 skriver bland annat: "hon är en smutsfläck i sverige och en skam för vårt samhälle... " Ett argt inlägg. Med all rätt kan tyckas då blogginlägget Katrin skrivit inte är det minsta positivt, utan kränkande och nedsättande.
Men frågan är, är det inte kränkande och nedsättande att skriva som den där tjejen gjorde? Att hårt kritisera en annan person och ösa ur sig ord som inte är snälla, är inte det att vara lite grann likadan? Jag håller definitivt inte med Katrin i hennes blogginlägg, men man kan faktiskt välja hur och vad man skriver/säger om andra, oavsett hur dem har betett sig. Bör väl komma ihåg att inte kasta sten i glashus va?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar